Panirani piščančji zrezki z malo bolj bogatim okusom, saj pri paniranju uporabimo še parmezan.
Sestavine
Piščančji zrezki
- 4 piščančji zrezki (po 200 g)
- sol
- poper
Paniranje
- 4 žlice gladke moke
- 2 jajci
- 2 žlici mleka
- sol
- drobtine
- nariban parmezan
- olje za cvrtje
Postopek
1Piščančje zrezke operemo pod mrzlo vodo in jih z brisačo osušimo. Narahlo jih potolčemo in začinimo s soljo in poprom.
2Na krožnik nasipamo moko. Jajca ubijemo v globok krožnik, ražvrkljamo z mlekom in rahlo posolimo. V drugem krožniku pomešamo drobtine s parmezanom.
3Zrezke povaljamo najprej v moki. Odvečno moko z njih rahlo stresemo in jih položimo v jajčno mleko. Nato pustimo, da se malo odcedijo in jih nazadnje povaljamo v zmesi drobtin in sira. Tako nastalo paniranje na zrezek dobro pritisnemo.
4V ponvi segrejemo maščobo in zrezke na obeh straneh hrustljavo ocvremo, na vsaki strani po tri minute. Po ocvrtju jih odcedimo na papirnati brisači.