Puranji zvitki s pršutom in sirom

Znam svetuje

Slastni puranji zvitki s pršutom in sirom, predstavljajo izjemno okusno jed, ki združuje sočnost puranjega mesa s slanostjo pršuta in kremasto teksturo sira. Nežno začinjeni in pečeni do popolne sočnosti, ti zvitki ponujajo harmonijo okusov v vsakem grižljaju. Vsak zavitek je kot majhna kulinarična poslastica, kjer se srečajo mesna obzorja s pršutom, medtem ko se sir nežno topi, ustvarjajoč popolno sinergijo okusov. Ta recept je prava izbira za tiste, ki iščejo preprosto, a hkrati izjemno okusno jed, ki bo navdušila vaše brbončice.

Sestavine

  • 4 večji puranji zrezki
  • 4 rezine kuhanega pršuta
  • 1 cm debela rezina edamca
  • 1/2 l sladke smetane
  • 1/2 vrečke parmezana
  • 1 zdenka sirček
  • peteršilj
  • sol
  • 4 kavne žličke gorčice

Postopek

1Zrezke potolčemo, posolimo in premažemo z gorčico. Nato na vsak zrezek položimo rezino kuhanega pršuta, palčko edamca ter potresemo s peteršiljem. Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebcem.

2Na malo olivnega olja jih opečemo iz vseh strani do zlate barve, nato jih vzamemo ven in damo na toplo.

3V isto ponev damo pol sladke smetane, nariban preostali edamec, parmezan in zdenka sirček. Ko se vsi siri stopijo, dodamo preostalo smetano, premešamo, vložimo roladice in jih kuhamo še par minutk.

4Ko je gotovo, jim odstranimo zobotrebce in jih narežemo na rezine. Na krožniku jih prelijemo z omako.

Ali ste vedeli?

  1. Puran:
    • Puran je vrsta perutninskega mesa, ki je znano po nizki vsebnosti maščob in visoki vsebnosti beljakovin. Je odličen vir vitaminov B, zlasti vitamina B6, B12 in niacina.
    • Zaradi svoje nizke vsebnosti maščob je puran odlična izbira za tiste, ki želijo zmanjšati vnos nasičenih maščob.
  2. Pršut:
    • Pršut je sušena in dimljena šunka, ki je pogosta v sredozemski kuhinji. Različice pršuta najdemo v različnih evropskih državah, najbolj znane pa so italijanski prosciutto in španski jamón.
    • Proizvodnja pršuta je lahko dolgotrajen postopek, kjer se meso soli in nato suši na zraku. To daje pršutu poseben okus in aromo.
  3. Sir:
    • Sir je bogat vir beljakovin, kalcija in drugih hranil. Različne vrste sirov prinašajo raznolike okuse in teksture v kuhinjo.
    • Raziskave kažejo, da zmerna poraba sira lahko koristi zdravju srca, saj vsebuje hranila, kot so fosfor, cink, vitamin B12 in riboflavin.
  4. Kulinarična kreativnost:
    • Kombinacija purana, pršuta in sira v zvitkih ponuja edinstveno kulinarično doživetje. Pršut s svojo slanostjo in puran z nežnostjo mesa tvorita ravnovesje, medtem ko se sir vpija v vse skupaj, ustvarjajoč bogato in okusno kombinacijo.
  5. Preprostost in Eleganca:
    • Kljub preprostosti priprave, zvitki s pršutom in sirom izžarevajo eleganco in so odlična izbira za posebne priložnosti ali pa kot okusna popestritev običajnega jedilnika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite