Za vse, ki iščete sladko popotovanje brez zapletenosti, predstavljamo mehko in okusno višnjevo pecivo z jogurtom. Ta recept je tako preprost, da ga lahko brezskrbno pripravite tudi kot pecivo lene gospodinje.
Sestavine merimo s pomočjo jogurtovega lončka, kar pripomore k hitri pripravi in manjšemu številu umazanih posod. Pustite se zapeljati enostavnosti, ki se skriva v vsakem sočnem koščku tega peciva, in uživajte v harmoniji višenj in kremnega jogurta.
Sestavine za višnjevo pecivo z jogurtom
- 1 lonček navadnega jogurta
- 2 lončka razkoščičenih višenj
- 2 lončka mehke bele moke
- 0,5 lončka rastlinskega olja
- 1 lonček trsnega sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 2 jajci
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 °C, pekač, velikosti 25 x 40 cm z nekoliko višjim robom, obložimo s peki papirjem.
2V večjo skledo ubijemo jajci, dodamo sladkor in nekaj minut mešamo z električnim mešalnikom, da dobimo penasto zmes. Nato vmešamo še olje in jogurt.
3Moko presejemo s pecilni praškom in jo ročno, s kuhinjsko lopatko vmešamo v maso. Pazimo, da ne nastanejo grudice, vendar nikar ne mešajmo predolgo.
4Maso vlijemo v pekač in po njej razporedimo višnje.
5Pečemo približno 40 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, zapičimo ga v sredino peciva in če ostane suh, je pečeno.
6Preden postrežemo, pecivo malo ohladimo in, če želimo bolj sladko, še potresemo s sladkorjem v prahu.