Da bo zima bolj bogata.
Sestavine za vloženo pečeno papriko
- 3-4 kg rdeče, koničaste paprike
- 5 dl kisa za vlaganje
- 2 litra vode
- 2 žličke soli
- 1/2 žličke sladkorja
- 1 strok česna na kozarec
Postopek
1Paprike operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Polovice paprik položimo na pekač (prerezana stran je na pekaču). Pomažemo z oljem in pokrijemo z alu folijo.
2Pečemo na 200 °C, dokler paprike ne bodo že malo počrnele. Takrat se šele dobro lupijo. Pečene pustimo nekaj minut “počivati”, da se bodo še lažje lupile.
3Olupljene polovice paprik zložimo v sterilne kozarce in vmes dodamo razrezan strok česna.
4Prelijemo z vrelo kisovo mešanico, zapremo s pokrovi in kozarce za pet minut obrnite na glavo. Potem jih obrnemo v normalni položaj, prekrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.