Božansko dobri piščančji zrezki.
Sestavine
- 4 piščančji zrezki
- sol
- poper
- 2 rezini ementalca
- 2 rezini kuhane šunke
- 1 jajce
- moka
- 50 g drobtin
- 3 jedilne žlice stopljenega masla
- 1 neškropljena limona
- 2 jedilni žlici peteršiljevih lističev
Postopek
1Piščančje zrezke operemo, obripšemo in v sredino zarežemo žepke. Zrezke rahlo potolčemo ter jih znotraj in zunaj solimo in popramo.
2Rezine sira in šunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in šunke napolnimo žepke piščančjih zrezkov. Žepke spnemo z zobotrebci.
3V enem krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo stopljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroči maščobi pečemo na vsaki strani 5 minut.