Dunajski zrezek

Znam svetuje

Specialiteta, rojena na Dunaju.

Sestavine

  • 4 telečji zrezki
  • moka
  • 2 jajci
  • 150 g drobtin
  • limona
  • sol
  • olje

Priprava

1Telečje zrezke operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Potolčemo jih z obeh strani ter začinimo s soljo. Če se nam zdijo preveliki, jih razrežemo na manjše kose.

2V globok krožnik ubijemo jajci in ju dobro razžvrkljamo. Na en plitek krožnik ali pladenj stresemo moko in na drugeg krožnik drobtine. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah.

3Segrejemo globoko ponev, ne da bi vanjo že dali olje. Ko je ponev dobro vroča – to bomo vedeli, ko nanjo prsnemo kapljico vode in ta takoj izgine -, takrat pa res dodamo olje in nanj zrezke. V olje položimo en ali dva zrezka, odvisno od velikosti ponve. Zrezke na vsaki strani cvremo dve do tri minute oziroma toliko časa, dokler niso zlato-rjave barve.

4Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da se odteče odvečna maščoba. Limono razrežemo na krhlje. Zrezke serviramo na krožnike, obložimo z limonini krhlji in postrežemo z izbrano prilogo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite