Zavitek s kranjsko klobaso

Znam svetuje

Malo drugačen zavitek, in sicer s kranjsko klobaso ter še vedno odličen.

Sestavine

  • paket razvaljanega listnatega testa
  • 2 kranjski klobasi
  • 1 čebula
  • 2 korenja
  • 2 jajci

Priprava

1Čebulo popražimo do lepe zlato-rjave barve. Dodamo ji korenje, da se poduši. Soliti ni potrebno. Dodamo na drobne koščke narezano kranjsko klobaso. Če gre, lahko ovoj odstranimo. Pražimo 5 minut.

2Posodo, v kateri je mešanica/nadev, pustimo, da se ohladi. Na enem koncu jo podstavimo s kuhinjsko krpo, da bo odvečna tekočina odtekla iz nadeva. Nadev potisnemo rahlo proti višje ležečemu delu posode. Ko je nadev ohlajen in odcejen, tekočino odlijemo in nadev zmešamo z jajci. Takoj ga enakomerno nanesemo na listnato testo, zavijemo in ga damo v pečico, še preden jajce priteče ven.

3Zavitek pečemo 45 minut na 200°C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite