Jajčevci polnjeni z mletim mesom

Znam svetuje

Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.  

Sestavine

  • 2 velika jajčevca
  • 250 g mocarele
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 1 čebula
  • 300 g mletega mesa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sveža bazilika
  • sol in poper
  • 80 g sveže naribanega parmezana

Postopek

1Jajčevce prerežemo po dolžini in porežemo peclje. Sredino z ostrim nožkom izrežemo, pustimo pol cm širok rob. Izdolbemo z žlico. Pazimo, da ne poškodujemo olupka. Sredico narežemo na centimeter velike kocke. Na kocke narežemo tudi mocarelo in jo dobro odcedimo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo.

2Olupke jajčevcev kuhamo v slani vodi 4-5 minut in jih postavimo z odprtino navzdol na cedilo, da se odcedijo.

4V ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja in na njem posteklenimo sesekljano čebulo.

5V ponev dodamo mleto meso in ob stalnem mešanju pražimo 10-15 minut, da spremeni barvo. Vmes ga posolimo.

6Dodamo še narezano sredico jajčevcem in na zmerni temperaturi dušimo 15 minut. Vmes večkrat premešamo.

7Dodamo še paradižnikovo omako in kuhamo še 5 minut. Na koncu dodamo sveže nasekljano baziliko, nekaj listov pa pustimo za okras.

8Pustimo, da se meso ohladi. Prestavimo ga v skledo, dodamo mocarelo in polovico sveže naribanega parmezana. Na pekač, ki ga malo naoljimo, postavimo lupine jajčevcev in jih napolnimo z mešanico mesa in mocarele. Po vrhu potresemo s preostalim parmezanom.

9Pečico segrejemo na 220°C in pečemo 20 minut, da se sir lepo zapeče. Pečene vzamemo iz pečice, okrasimo s svežo baziliko in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite