Kremna juha iz pečene cvetače

Znam svetuje

Nekoliko drugačna cvetačna kremna juha, kot smo jo navajeni pripraviti, pa še zelo dobra je.

Sestavine

  • 700 g cvetače
  • 1 velika čebula
  • 4 stroka česna
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Postopek

1Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke. Pečico segrejemo na 200°C. Koščke cvetače razporedimo po pladnju, dodamo 2 neolupljena stroka česna, solimo in prelijemo z oljčnim oljem ter pečemo približno 20 minut, da cvetača postane mehka in lepo zapečena.

2V loncu segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano čebulo, jo solimo in popražimo, da se razpusti. Dodamo 2 nasekljana stroka česna in popražimo toliko, da zadiši.

3K čebuli dodamo pečeno cvetačo (kakšen košček si prihranimo za na vrh) in česen, ki se je pekel zraven (česen olupimo). Zalijemo z jušno osnovo (potrebujemo približno 1 liter tekočine) ali vodo, v kateri raztopimo malo jušne kocke, popramo in dodamo še muškatni orešček, premešamo in zavremo.  

4Kuhamo 5 minut, nato juho zmiksamo s paličnim mešalnikom in vmešamo sladko smetano. Dodamo košček pečene cvetače in postrežemo še vročo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite