Iz korenja in krompirja lahko v pol urice skuhamo okusno kremno juho.
Sestavine
- 500 g korenja
- 500 g krompirja
- 1 steblo zelene
- 2 drobno nasekljani čebuli
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 20 g masla
- 1 žlička soli
- šopek svežega peteršilja
Postopek
1Korenček dobro ostrgamo in ga naribamo. V večjem loncu razpustimo maslo, na njem najprej nekaj minut pražimo čebulo, nato dodamo še korenček, narezano zeleno in sol ter ob stalnem mešanju nadaljujemo s praženjem še minutko ali dve.
2Dodamo še krompir, ki smo ga olupili in narezali na majhne koščke, dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
3Kuhamo toliko časa, da se korenje in krompir zmehčata, približno 15 minut, in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko, kremno juho.
4Razdelimo na krožnike in okrasimo s svežim nasekljanim peteršilja.