Vojvodinska pleskavica

Znam svetuje

Odliฤna, malo pikantna pleskavica za ljubitelje ลพara.

Sestavine

  • 1 kg mlete svinjine
  • 7 ฤebul
  • 3 ลพlice mlete pekoฤe paprike (ฤe ne marate pekoฤe, dajte sladko mleto papriko)
  • sol
  • poper
  • 2 dl olja
  • pekoฤi feferon

Priprava

1Meso dobro zmeljemo in mu dodamo drobno sesekljano ฤebulo, sol, poper in mleto papriko, ter ostale sestavine. Z roko dobro premeลกamo, da dobimo gladko mesno maso. Maso damo v hladilnik za par ur.

2Ko vzamemo maso iz hladilnika, z roko oblikujemo lepe, okrogle ploลกฤate mesne pogaฤice v velikosti dlani.

3Peฤemo jih na pomaลกฤenem ลพaru, ter jih redno obraฤamo, da se nam ne zaลพgejo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite