Orehov pesto

Znam svetuje

Za malo drugačne testenine, kot smo jih vajeni, vam ponujamo recept za domačo orehovo omako. Orehov pesto s svojim intenzivnim a nežnim okusom je enostaven za pripraviti, lahko ga uživamo tudi na rezinah svežega kruha z dobrim sirom.

Sestavine

  • 150 g orehov
  • 30 g pinjol
  • 40 g sveže naribanega parmezana
  • 40 g krušnih drobtin
  • 1 strok česna
  • 150 ml mleka
  • sol
  • poper
  • ekstra deviško oljčno olje po okusu

Priprava

1V loncu zavremo vodo in vanj stresemo orehova jedrca, pustimo nekaj minut, nato jih vzamemo iz kropa, položimo na papirnato brisačko in orehe olupimo.

2Krušne drobtinice nekaj minut namakamo v mleku, nato jih ožamemo, da iztisnemo odvečno tekočino. Česen olupimo in odstranimo notranji kalček.

3V mikser damo olupljene orehe, pinjole, parmezan, česen, ščepec soli, namočene drobtinice in miksamo, da dobimo gladko pasto.

4Postopoma dolivamo oljčno olje, dokler ne dobimo željene gostote našega pesta. Poskusimo ga, po potrebi dosolimo, popopramo, lahko dodamo še malo parmezana, za blažji okus, pa del olja nadomestimo z mlekom.

5Priprava je tako končana, pesto pomešamo s testeninami in uživamo v odličnem kosilu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite