Palačinke s šparglji

Znam svetuje

Le kdo ne mara palačink? Samih po sebi v bistvu nihče, vsi pa obožujemo nadeve, tako sladke kot slane. Tale špargljev nadev s skuto in smetano ter s poudarkom zelišč, ki obogatijo okus špargljev, bo navdušil vse ljubitelje teh zelenih darov narave.

Sestavine za palačinke s šparglji

Testo

  • 1 jajce
  • 125 g mehke bele moke
  • 100 ml mleka
  • 100 ml radenske
  • 1/2 žličke soli

Polnilo

  • 150 g albuminske skute
  • 30 ml sladke smetane
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • po 2 žlici nasekljanega peteršilja in drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanega timijana
  • sol in poper
  • večji šopek špargljev
  • 2 žlici stopljenega masla

Postopek

1Najprej iz sestavin za testo zmešamo maso za palačinke. Pustimo ga počivati pol ure, da se škrob vpije v tekočino.

2Špargljem odlomimo olesenele dele, povežemo jih v ohlapen šopek, v večjo posodo nalijemo vodo in ko ta zavre, šopek postavimo vanjo tako, da vršički gledajo iz vode. Kuhamo 3 minute. Takoj, ko jih vzamemo iz vode, jih oplaknemo z mrzlo vodo, da ohranijo lepo zeleno barvo.

3V skledi zmešamo skuto, smetano, parmezan in zelišča. Začinimo s soljo in poprom in dobro premešamo.

4V ponvi spečemo palačinke.  Na vsako namažemo malo skutinega nadeva, položimo nekaj blanširanih špargljev in zavijemo.

5Položimo jih na pekač, pečico predgrejemo na 160 stopinj Celzija. Palačinke po vrhu namažemo z maslom in pečemo 15 minut, da se lepo zlato-rumeno spečejo.

Nasvet

6V skuto lahko dodamo slanino ali pršut, vendar bodite previdni pri soli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite