Testenine s šparglji in jajci, edinstvena in zelo preprosta jed, ki združuje okus špargljev s kremno strukturo jajčnega preliva.
Sestavine za testenine s šparglji in jajci
- 400 g testenin
- 350 g špargljev
- 2 stroka česna
- 100 g naribanega staranega ovčjega sira
- 5 jajc
- sol
- poper
Postopek
1Špargljem očistimo olesenele dele, povežemo jih v ohlapen šopek in v vreli vodi pokrite kuhamo tri minute. V lonec jih postavimo tako, vršički gledajo iz vode.
2Maslo raztopimo v večji ponvi, zraven položimo dva olupljena stroka česna.
3Šparglje narežemo na dva centimetra dolge palčke in jih stresemo na maslo, cvremo pet minut, odstranimo česen in odstavimo z ognja.
4Medtem v slanem kropu po navodilih z embalaže skuhamo testenine al dente. Velja pravilo, da za vsakih 100 g testenin potrebujemo liter vode in žličko soli. Kuhane odcedimo, nekaj vode, v kateri so se kuhali, pa prihranimo.
5V večji skledi stepemo jajca, posolimo, popopramo in dodamo nariban sir.
6Testenine damo v ohlajeno ponev k špargljem. Zalijemo z malo vode, v kateri so se kuhali, da ne bi bila jed presuha, ne pozabimo pa niti, da nekaj tekočine spije tudi nariban sir.
7Dobro premešamo, dodamo še jajčno zmes, še enkrat premešamo in takoj postrežemo.