Testenine s paradižnikom in panceto

Znam svetuje

Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje z našim receptom za testenine s paradižnikom in panceto, ki je navdihnjeno z znano italijansko jedjo “pasta all’amatriciana”. Ta okusna izpeljanka prinaša svežino paradižnikove omake, združeno s hrustljavo panceto, kar ustvari popolno harmonijo okusov.

Pasta all’Amatriciana je že dolgo priljubljena v srcih ljubiteljev italijanske kuhinje, in naša različica jo dviguje na novo raven. Z uporabo kakovostnih sestavin in nekaj kulinaričnih trikov smo ustvarili jed, ki bo zadovoljila vaše brbončice in vas popeljala na okusno italijansko kulturno potovanje.

Pridružite se nam in odkrijte, kako preprosto je pripraviti to jed, ki bo osvojila vaše jedilnike ter postala nepogrešljiv del vaše kuhinje. Preizkusite naše testenine s paradižnikom in panceto že danes – doživite okusno združitev tradicije in inovacije v vsakem grižljaju.

Sestavine za testenine s paradižnikom in panceto

  • 220 g bucatinov (ali bavet, špagetov)
  • 500 g svežih češnjevih paradižnikov
  • 100 g pancete
  • 1 čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dcl domače paradižnikove omake 
  • 50 g trdega sira pecorino romano
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1Čili razpolovimo in mu odstranimo semena, česen olupimo in pustimo celega.

2V  ponev (zato da se nam ne bo prijemalo) zlijemo toliko olivnega olja da prekrije dno. Dodamo čili in česen ter 2 minuti pražimo, jih nato poberemo iz olja in damo na stran.

3V ponev stresemo narezano panceto, jo prepražimo, poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev damo češnjeve paradižnike, ki smo jih oprali in prerezali na polovico, jih malo posolimo, dodamo tudi čili in česen, ki smo ju prej odstranili.

4Zmanjšamo ogenj, in počasi pražimo približno 20 minut. Vmes večkrat nežno premešamo, najbolje s kuhinjsko pinceto, da nam paradižniki ne razpadejo preveč.

5Na koncu česen in čili ponovno odstranimo, dodamo 1 dcl domače paradižnikove omake ter še nekaj minut pokuhamo.

6V omako vrnemo popečeno panceto, dodamo  testenine, ki smo jih skuhali v slanem kropu al dente in nariban pecorino romano (nekaj ga prihranimo za po vrhu).

7Dobro premešamo in serviramo. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite