Iščete popoln recept za testenine alla Amatriciana, ki bo navdušil vaše goste in prinesel pristne okuse italijanske kuhinje v vaš dom? Ta preprost, a okusen recept združuje vrhunske sestavine, kot so domača paradižnikova mezga Istrijanko, guanciale, in sir pecorino Romano, za ustvarjanje bogate in aromatične omake.
Sestavine za testenine alla Amatriciana
- testenine – špageti 320 g
- paradižnikova mezga Istrijanko 150 g
- guanciale 150 g
- sir pecorino Romano 75 g
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
1Za pripravo testenin alla Amatriciana (testenine – npr. špageti s paradižnikom in slanino) najprej zavremo vodo, nato solimo in skuhamo testenine.
2Medtem pripravimo omako. Vzamemo guanciale, odstranimo svinjsko skorjo in jo narežemo na rezine ali trakove. V ponvi segrejemo kapljico olja, nato dodamo guanciale. Dušimo na majhnem ognju in počakamo da porjavi (približno 7-8 minut, dokler se maščoba ne stopi in meso postane hrustljavo). Z mešanjem preprečimo da bi zagorel.
3Nato dodamo domačo paradižnikovo mezgo Istrijanko in malo vode. Omako kuhamo približno 10 minut. Počakamo, da se omaka zgosti. Ko so testenine kuhane, jih dodamo v isto ponev kjer je omaka.
4Testenine zmešamo z omako.