Testenine alla Amatriciana

Znam svetuje

Iลกฤete popoln recept za testenine alla Amatriciana, ki bo navduลกil vaลกe goste in prinesel pristne okuse italijanske kuhinje v vaลก dom? Ta preprost, a okusen recept zdruลพuje vrhunske sestavine, kot so domaฤa paradiลพnikova mezga Istrijanko, guanciale, in sir pecorino Romano, za ustvarjanje bogate in aromatiฤne omake.

Sestavine za testenine alla Amatriciana

  • testenine โ€“ ลกpageti 320 g
  • paradiลพnikova mezga Istrijanko 150 g
  • guanciale 150 g
  • sir pecorino Romano 75 g
  • sol
  • ekstra deviลกko oljฤno olje

Postopek

1Za pripravo testenin alla Amatriciana (testenine โ€“ npr. ลกpageti s paradiลพnikom in slanino) najprej zavremo vodo, nato solimo in skuhamo testenine.

2Medtem pripravimo omako. Vzamemo guanciale, odstranimo svinjsko skorjo in jo nareลพemo na rezine ali trakove. V ponvi segrejemo kapljico olja, nato dodamo guanciale. Duลกimo na majhnem ognju in poฤakamo da porjavi (pribliลพno 7-8 minut, dokler se maลกฤoba ne stopi in meso postane hrustljavo). Z meลกanjem prepreฤimo da bi zagorel.

3Nato dodamo domaฤo paradiลพnikovo mezgo Istrijanko in malo vode. Omako kuhamo pribliลพno 10 minut. Poฤakamo, da se omaka zgosti. Ko so testenine kuhane, jih dodamo v isto ponev kjer je omaka.

4Testenine zmeลกamo z omako.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite