Iลกฤete popoln recept za testenine alla Amatriciana, ki bo navduลกil vaลกe goste in prinesel pristne okuse italijanske kuhinje v vaลก dom? Ta preprost, a okusen recept zdruลพuje vrhunske sestavine, kot so domaฤa paradiลพnikova mezga Istrijanko, guanciale, in sir pecorino Romano, za ustvarjanje bogate in aromatiฤne omake.
Sestavine za testenine alla Amatriciana
- testenine โ ลกpageti 320 g
- paradiลพnikova mezga Istrijanko 150 g
- guanciale 150 g
- sir pecorino Romano 75 g
- sol
- ekstra deviลกko oljฤno olje
Postopek
1Za pripravo testenin alla Amatriciana (testenine โ npr. ลกpageti s paradiลพnikom in slanino) najprej zavremo vodo, nato solimo in skuhamo testenine.
2Medtem pripravimo omako. Vzamemo guanciale, odstranimo svinjsko skorjo in jo nareลพemo na rezine ali trakove. V ponvi segrejemo kapljico olja, nato dodamo guanciale. Duลกimo na majhnem ognju in poฤakamo da porjavi (pribliลพno 7-8 minut, dokler se maลกฤoba ne stopi in meso postane hrustljavo). Z meลกanjem prepreฤimo da bi zagorel.
3Nato dodamo domaฤo paradiลพnikovo mezgo Istrijanko in malo vode. Omako kuhamo pribliลพno 10 minut. Poฤakamo, da se omaka zgosti. Ko so testenine kuhane, jih dodamo v isto ponev kjer je omaka.
4Testenine zmeลกamo z omako.