Ta eksotična rižota z ananasom in piščancem, vas bo prepričala s svojevrstnim okusom.
Sestavine
- 200 g riža
- 200 g piščančjih prsi
- 1 konzerva ananasa
- 2 šalotki
- malo kurkume ali currya
- majaron
- drobnjak
- sladka paprika
- sol
- poper
- oljčno olje
- košček masla
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na trakce in jih na vročem olju ocvremo. Vzamemo jih iz ponve in na istem olju popražimo nasekljano šalotko. Ananas iz konzerve narežemo na koščke in jih dodamo k čebuli. Dodamo še vse začimbe in minutko pražimo, da se okusi prepojijo.
2Dodamo opran riž in ga 2 minuti pražimo skupaj z ananasom in čebulo. Zalijemo s sokom od ananasa in vodo in dodamo pečene piščančje trakce. Vode mora biti toliko, da je riž pokrit.
3Kuhamo približno 15 minut, po potrebi dolivamo vodo. Ko je riž kuhan, ga odstavimo, dodamo maslo in dobro premešamo. Pustimo počivati pet minut, nato rižoto serviramo na krožnik. Na vrh damo še kolutek ananasa.