Domač vaniljev puding

Znam svetuje

Zelo okusen vaniljev puding s kremasto teksturo, je veliko okusnejši kot tisti, ki ga pripravimo iz vrečke, vzel pa nam bo le malo več časa.

Sestavine

  • 30 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja (20 g)
  • 35 g škroba (Gustina)
  • 100 ml sladke smetane
  • 450 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • vsebina enega vaniljevega stroka ali 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 30 g masla
  • ščepec soli

Postopek

1Oba sladkorja, škrob in ščepec soli zmešamo v posodi v kateri bomo puding kuhali. Dodamo rumenjake in sladko smetano ter dobro premešamo, da se znebimo vseh grudic.

2Vaniljev strok prerežemo na pol in z noževo konico postrgamo semena. Mešanici dodamo mleko in vaniljeva semena ter vaniljev strok, ponovno dobro premešamo, da nastane homogena zmes ter postavimo na zmeren ogenj.

3Kuhamo toliko časa, da zmes rahlo zavre in se nekoliko zgosti. Nato odstavimo, odstranimo vaniljev strok in vmešamo narezano maslo. Zmes lahko precedimo čez gosto sito, da se znebimo morebitnih grudic. Še vročega nalijemo v poljubne posodice in ohladimo.

Nasvet

Če uporabimo vaniljev ekstrakt, uporabimo takega, ki ima vidna semena (črne pikice) vanilje, saj bo tako okus polnejši. Enako velja za vaniljev sladkor. Vanilin sladkor, vsebuje umetno aromo, ki ni tako močna, zato bo tudi okus pudinga manj intenziven.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite