Pripravite čokoladni Dubai puding – kremast desert s čokolado, pistacijo in hrustljavim kadaifom. Popolna sladica za posebne priložnosti in sladkosnede!
Sestavine za čokoladni Dubai puding (za 4 kozarce)
Za čokoladni puding
- 500 ml mleka
- 50 g sladkorja
- 1 vrečka praška za puding (okus čokolade)
- 100 g temne čokolade
- 2 žlici pistacijeve kreme
Za kadaif
- 150 g kadaifa (tanke rezance za baklavo)
- 50 g stopljenega masla
Za dekoracijo
- grobo sesekljani pistaciji
Postopek
1V kozici zmešajte prašek za puding, sladkor in mleko. Segrevajte na srednji temperaturi in ves čas mešajte, dokler se masa ne zgosti. Ko puding postane gost, ga odstavite z ognja in primešajte nalomljeno temno čokolado. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
2Pustite puding, da se ohladi na sobno temperaturo, občasno premešajte, da se na vrhu ne naredi skorjica.
3Kadaif drobno nasekljajte. Na ponvi segrejte stopljeno maslo in v njem prepražite kadaif, dokler ne postane zlato rumen. Ohlajenemu kadaifu dodajte dve žlici pistacijeve kreme in dobro premešajte.
4V kozarec najprej nadevajte plast čokoladnega pudinga. Na puding dodajte plast pečenega in pistacijevo obogatenega kadaifa. Po želji ponovite plasti ali zaključite z dodatkom pistacijeve kreme.
5Po vrhu deserta potresite grobo sesekljane pistacije. Ko kozarce napolnite, jih postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se okusi povežejo in desert lepo strdi.