Breskvice

Znam svetuje

Slastne, sočne in okusne breskvice.

Sestavine

Testo

  • 3 jajca
  • 500 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 12 žlic olja
  • 2 žlici ruma
  • 1/2 pecilnega praška

Nadev

  • zmlete sredice piškotov
  • 50 g čokolade v prahu
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih orehov (lešniki, mandlji …)
  • 2 žlici ruma
  • 3 žlice marmelade
  • par žlic kuhane kave po potrebi

Dekoracija

  • barva za živila
  • 2 dcl vode
  • sladkor (pol skodelice)

Priprava

1Jajca in sladkor penasto umešamo. Postopoma dodajamo olje, rum in moko s pecilnim. Zamesimo gladko testo. Za 1 uro ga damo v hladilnik.

2Iz testa naredimo za oreh velike kroglice. Položimo jih na pekač, pokrit s peki papirjem. Kroglic mora biti parno število. Ne polagamo jih preveč skupaj, ker se bodo med peko malo razlezle.

3Pečemo jih 15 minut na 180 °C oziroma toliko, da rahlo porjavi dno. Vroče piškote ohladimo le toliko, da jih lahko držimo in jim takoj izdolbemo sredico. To naredimo nežno, previdno z vrhom noža, da nam piškot ne poči.

4Za nadev zmeljemo izdolbene ostanke piškotov, jim dodamo suhe sestavine in nato postopoma dodajamo še mokre. Nadev ne sme biti tekoč. Z nadevom napolnimo vse polovice piškotov. Potem dve polovici previdno pritisnemo skupaj. Nadeva naj bo vedno malo “s kupčkom”, da se polovici lepo zlepita. Ostanek nadeva, ki prileze ven ob stiku, samo obrišite s prstom.

5Za dekoracijo vzemite barve za živila. Naredite mešanico po navodilih na embalaži. Lepo je, če naredite breskvice v kombinaciji dveh barv. Rdeča in rumena ali rumena in zelena. Breskvico samo na hitro pomočite v obarvano vodo, tam, kjer želite določeno barvo.

6Obarvane breskvice položite na alu folijo, da se malo osušijo. Preden se čisto osušijo, jih povaljate še v kristalnem sladkorju in pustite sušiti na zraku nekaj ur.

Nasvet

7Shranite jih v škatlo za piškote.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite