Breskvice

Znam svetuje

Slastne, soฤne in okusne breskvice.

Sestavine

Testo

  • 3 jajca
  • 500 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 12 ลพlic olja
  • 2 ลพlici ruma
  • 1/2 pecilnega praลกka

Nadev

  • zmlete sredice piลกkotov
  • 50 g ฤokolade v prahu
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih orehov (leลกniki, mandlji …)
  • 2 ลพlici ruma
  • 3 ลพlice marmelade
  • par ลพlic kuhane kave po potrebi

Dekoracija

  • barva za ลพivila
  • 2 dcl vode
  • sladkor (pol skodelice)

Priprava

1Jajca in sladkor penasto umeลกamo. Postopoma dodajamo olje, rum in moko s pecilnim. Zamesimo gladko testo. Za 1 uro ga damo v hladilnik.

2Iz testa naredimo za oreh velike kroglice. Poloลพimo jih na pekaฤ, pokrit s peki papirjem. Kroglic mora biti parno ลกtevilo. Ne polagamo jih preveฤ skupaj, ker se bodo med peko malo razlezle.

3Peฤemo jih 15 minut na 180 ยฐC oziroma toliko, da rahlo porjavi dno. Vroฤe piลกkote ohladimo le toliko, da jih lahko drลพimo in jim takoj izdolbemo sredico. To naredimo neลพno, previdno z vrhom noลพa, da nam piลกkot ne poฤi.

4Za nadev zmeljemo izdolbene ostanke piลกkotov, jim dodamo suhe sestavine in nato postopoma dodajamo ลกe mokre. Nadev ne sme biti tekoฤ. Z nadevom napolnimo vse polovice piลกkotov. Potem dve polovici previdno pritisnemo skupaj. Nadeva naj bo vedno malo “s kupฤkom”, da se polovici lepo zlepita. Ostanek nadeva, ki prileze ven ob stiku, samo obriลกite s prstom.

5Za dekoracijo vzemite barve za ลพivila. Naredite meลกanico po navodilih na embalaลพi. Lepo je, ฤe naredite breskvice v kombinaciji dveh barv. Rdeฤa in rumena ali rumena in zelena. Breskvico samo na hitro pomoฤite v obarvano vodo, tam, kjer ลพelite doloฤeno barvo.

6Obarvane breskvice poloลพite na alu folijo, da se malo osuลกijo. Preden se ฤisto osuลกijo, jih povaljate ลกe v kristalnem sladkorju in pustite suลกiti na zraku nekaj ur.

Nasvet

7Shranite jih v ลกkatlo za piลกkote.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite