Vaflji (Waffeln)

Znam svetuje

Odliฤni vaflji za zajtrk.

Sestavine

  • 160 g moke
  • 250 ml mleka
  • 40 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • ลกฤepec soli
  • 1 ลพliฤka suhega kvasa
  • 100 g edamca
  • bazilika
  • posuลกeni paradiลพniki

Postopek

1Iz moke, kvasa, mleka, jajca, masla in soli naredimo maso za vaflje. Edamec nareลพemo na kocke, baziliko operemo in nasekljamo, posuลกene paradiลพnike zreลพemo na trakce.  Sestavine vmeลกamo v maso za vaflje.

2Vkljuฤimo pekaฤ za vaflje in poฤakamo, da se segreje. Z zajemalko zajemamo maso in jo vlivamo na ploลกฤo pekaฤa, tako da prekrijemo celotno povrลกino. Zapremo pokrov in peฤemo pribliลพno 5 minut, da se masa lepo zlato rumeno zapeฤe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite