Sojini zrezki so dober, zdrav in hitro narejen obrok, pri katerem moramo načrtovati le to, da sojo v zrnju dan prej namočimo v obilici vode. Uporabimo nežno sezamovo olje, za karakter jedi pa bodo poskrbeli parmezan, čebula in česen.
Sestavine za sojine zrezke
- 150 g soje
- 30 g sezamovega olja
- 50 g čebule
- 2 stroka česna
- 30 g parmezana
- 25 g drobtin
- 50 g sezamovih semen
- sol
- poper
- olje za peko
Postopek
1Čez noč namočimo sojo. Naslednji dan jo skuhamo, dobro odcedimo in pretlačimo.
2Na sezamovem olju na hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Odstavimo, ohladimo in dodamo pretlačeno sojo. Primešamo nariban parmezan, drobtine, sezamova semena. Posolimo in popopramo.
3Dobro pregnetemo maso in počakamo 10 minut, preden oblikujemo zrezke. V ponvi segrejemo olje in opečemo zrezke z obeh strani.