Poskusite ta nenavadno okusen krompir z nadevom iz tune, koruze in majoneze.
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 200 g koruze iz pločevinke
- 60 g majoneze
- šopek svežega peteršilja
- sol in poper
Postopek
1Pečico segrejemo na 200°C. Krompir dobro operemo in posušimo. Vsak krompir večkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v alu folijo.
2Postavimo ga v pečico in pečemo približno uro in 15 minut. Vzamemo ga iz pečice, pečici zvišamo temperaturo na 250°C. Previdno odvijemo folijo, premažemo ga z oljčnim oljem in postavimo nazaj v pečico za 15 minut, da se skorjica lepo zapeče.
3V posodi zmešamo tuno, koruzo in majonezo. Začinimo s soljo in poprom.
4Krompir vzamemo iz pečice in ga pustimo na krožniku 10 minut. Na vrhu vsakega zarežemo globok križ. Nežno ga pritisnemo ob podlago, da se razpre. Pomagamo si s kuhinjsko krpo.
5V vsak krompir nadevamo 1/4 mešanice tune, koruze in majoneze in izdatno potresemo s svežim peteršiljem. Lahko dodamo tudi nasekljano mlado čebulo.