Krompir s tuno, koruzo in majonezo

Znam svetuje

Poskusite ta nenavadno okusen krompir z nadevom iz tune, koruze in majoneze.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 200 g koruze iz pločevinke
  • 60 g majoneze
  • šopek svežega peteršilja
  • sol in poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C. Krompir dobro operemo in posušimo. Vsak krompir večkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v alu folijo.

2Postavimo ga v pečico in pečemo približno uro in 15 minut. Vzamemo ga iz pečice, pečici zvišamo temperaturo na 250°C.  Previdno odvijemo folijo, premažemo ga z oljčnim oljem in postavimo nazaj v pečico za 15 minut, da se skorjica lepo zapeče.

3V posodi zmešamo tuno, koruzo in majonezo. Začinimo s soljo in poprom.

4Krompir vzamemo iz pečice in ga pustimo na krožniku 10 minut. Na vrhu vsakega zarežemo globok križ. Nežno ga pritisnemo ob podlago, da se razpre. Pomagamo si s kuhinjsko krpo.

5V vsak krompir nadevamo 1/4 mešanice tune, koruze in majoneze in izdatno potresemo s svežim peteršiljem. Lahko dodamo tudi nasekljano mlado čebulo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite