Ocvrti ribji žepki

Znam svetuje

Ocvrti žepki (ali italijanski rissole) je predjed, narejena iz listnatega testa in z različnimi nadevi, na koncu pa ocvrta v olju. Lahko jih pripravljamo sladke ali slane.

Sestavine

  • 300 g zmrznjenega listnatega testa
  • 10 kosov vloženih slanih inčunov
  • 20 g mehkega masla
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 100 g naribanega sira
  • 1 beljak
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 200 g belih drobtinic
  • 1 l olja za cvrtje

Postopek

1Listnato testo odtalimo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. V skledici zmešamo nariban sir, nasekljan česen, sesekljan peteršilj in maslo. Dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.

2Delovno površino malo pomokamo in razvaljamo testo na približno 3 mm debelo ploščo. Ploščo razrežemo na 10 kvadratkov. Na vsak kvadratek položimo žličko nadeva in eno slano ribico.

3Robove namažemo z beljakom in prepognemo v trikotnik, robove dobro stisnemo.

4V veliki ponvi segrejemo olje za cvrtje na 180°C.

5Na globokem krožniku razžvrkljamo jajci, ki smo jih malenkost posolili. Na drug krožnik stresemo drobtinice.

6Nadevane žepke potopimo v jajce, povaljamo v drobtinicah in ocvremo na segretem olju. Cvremo 7 minut, vmes enkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo. Mes njimi mora biti dovolj prostora, da lepo plavajo v olju, zato jih cvremo v več porcijah.

7Pečene odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Postrežemo še vroče s poljubno omako – lahko paradižnikovo, odlično se obnese tudi jogurtova.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite