Malo drugačne polnjene paprike, a še vedno odlične.
Sestavine
- 300 g mletega piščanca
- 4 srednje velike rumene paprike
- curry začimbna mešanica (po okusu: pol čajne žličke v meso, druga polovica pa v omako)
- 1 žlica drobtin
- 1 jajce
- sol
- sladka smetana
- žlica moke po potrebi za zgostitev
Priprava
1Operemo in očistimo paprike. Mleto meso zmešamo z jajcem, s soljo, currijem in z drobtinami.
2Napolnimo očiščene paprike. Položimo jih v posodo primerne velikosti, naj bodo ležeče, in prilijemo toliko vode, da ta sega 1 cm visoko nad paprikami. Posolimo. Kuhamo na zmernem ognju 35 minut.
3Polnjene paprike vzamemo iz tekočine. Tekočino zgostimo z dodatkom sladke smetane, currija in po potrebi moke. Preverimo slanost. Kuhamo 10 minut, da se začne omaka gostiti. Dodamo še polnjene paprike in kuhamo skupaj še 10 minut na zmernem ognju.
4Zraven ponudimo testenine, krompir ali riž.