Piščančja bedrca s čilijem

Znam svetuje

Ko si zaželimo nekaj pikantnega.

Sestavine

Za piščanca

  • 5 piščančjih beder
  • sol
  • 1 žlička olivnega olja

Za marinado

  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 rdeča čili paprika
  • par kapljic gorkega čilija
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička na drobno narezanega timjana
  • ščepec mletega pimenta
  • 1 žlička sladke paprike

Priprava

1Česen in šalotko olupimo ter na drobno narežemo. S čili paprik odrežemo del s pecljem, jih po dolgem prerežemo, odpremo, odstranimo semena in pod vodo temeljito operemo. Dobro ocedimo in narežemo na enakomerne kockice.

2Piščančja bedra operemo, osušimo in v sklepu prerežemo. Dele zložimo v plitvo posodo. Iz česna, čebule, čili paprik, gorkega čilija in preostalih sestavin pripravimo marinado ter z njo temeljito premažemo meso. Pokrijemo ga in mariniramo 2-3 ure na hladnem mestu.

3Meso vzamemo iz marinade in ga posolimo. V večji ponvi segrejemo olje in na njem meso z vseh strani opečemo. Dodamo marinado in v njej meso približno 30 minut dušimo. Med tem ga večkrat obrnemo.

4Kot prilogo serviramo bel kruh, bageto ali tortilje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite