Ko si zaželimo nekaj pikantnega.
Sestavine
Za piščanca
- 5 piščančjih beder
- sol
- 1 žlička olivnega olja
Za marinado
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 rdeča čili paprika
- par kapljic gorkega čilija
- 3 žlice limoninega soka
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička na drobno narezanega timjana
- ščepec mletega pimenta
- 1 žlička sladke paprike
Priprava
1Česen in šalotko olupimo ter na drobno narežemo. S čili paprik odrežemo del s pecljem, jih po dolgem prerežemo, odpremo, odstranimo semena in pod vodo temeljito operemo. Dobro ocedimo in narežemo na enakomerne kockice.
2Piščančja bedra operemo, osušimo in v sklepu prerežemo. Dele zložimo v plitvo posodo. Iz česna, čebule, čili paprik, gorkega čilija in preostalih sestavin pripravimo marinado ter z njo temeljito premažemo meso. Pokrijemo ga in mariniramo 2-3 ure na hladnem mestu.
3Meso vzamemo iz marinade in ga posolimo. V večji ponvi segrejemo olje in na njem meso z vseh strani opečemo. Dodamo marinado in v njej meso približno 30 minut dušimo. Med tem ga večkrat obrnemo.
4Kot prilogo serviramo bel kruh, bageto ali tortilje.