Tako enostavno, pa tako dobro.
Sestavine
- 4 jajca
- 50 ml mleka
- 30 g šunke
- 1 mlada čebula
- 1,5 žličke masla
- 30 g sira (edamec, gauda, čedar)
- sol
- poper
Postopek
1Čebulo operemo in nasekljamo. Šunko narežemo na koščke, sir naribamo. Jajca ubijemo v skledo in jih z metlico stepemo. Dodamo vse ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
2Ponev segrejemo na srednji temperaturi. V segreto ponev damo maslo, počakamo, da se stopi. Ponev obračamo, da se vsa enakomerno namasti. V ponev zlijemo jajčno zmes. Ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče pod omleto.
3Ko omleta zakrkne, vrh pa je še vedno vlažen, po omleti potresemo 3/4 sira. Omleto preložimo na krožnik, jo prepognemo, potresemo s preostalim sirom in postrežemo. Pa dober tek!