Krompirjeva torta za vse navdušene krompirjevce.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 2 jajci
- 60 g masla
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 100 g mocarele
- 100 g sira edamca
- 100 g kuhane šunke
- 5 žlic mleka
- 1 žlica krušnih drobtinic
- sol in poper po okusu
Postopek
1Krompir operemo in z olupkom vred skuhamo v slani vodi. Kuhamo približno 40 minut, odvisno od velikosti krompirja. Kuhanega olupimo in pretlačimo. Primešamo 45 g masla in mleko ter pustimo, da se ohladi.
2Šunko narežemo na manjše trakove, sir naribamo, mocarelo narežemo na kocke in odcedimo.
3Ohlajenemu krompirju primešamo jajci, posolimo in popopramo. Dodamo še polovico narezane šunke, polovico parmezana in nariban sir. Dobro premešamo.
4Pečico segrejemo na 200° C, pekač namastimo in potresemo z drobtinicami. Polovico krompirjevega testa enakomerno razporedimo po dnu pekača. Potresemo ga z mocarelo in drugo polovico šunke ter prekrijemo s preostalim testom.
5Po vrh potresemo parmezan, drobtinice in na majhne kosmiče narezano maslo.
6Pečemo 30 minut, potresemo s svežim rožmarinom in postrežemo še vroče. Zraven pripravimo še skledo sezonske solate.