Hrustljav piščanec iz pečice

Znam svetuje

Najlažji način, kako z nekaj preprostimi sestavinami naredite okusnega, hrustljavega piščanca iz pečice. Vzel vam bo nekaj minut časa, ostalo bo naredila pečica, medtem ko vi rešujete križanke.

Sestavine za hrustljavega piščanca iz pečice

  • 1 cel piščanec
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička mlete sladke (ali pikantne) paprike
  • 1/2 čajne žličke mletega česna

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. S škarjami za rezanje piščanca narežemo na čim bolj enako velike kose. Večji pekač obložimo s folijo in nanj položimo kose piščanca s kožo navzdol. Vsak košček posolimo, potresemo s poprom, česnom v prahu in papriko.

2Vse kose obrnemo, na vsak košček piščanca damo čajno žličko oljčnega olja, premažemo s čopičem, tudi po vrhu popopramo, posolimo in začinimo s papriko in česnom.

3Pečemo v srednji legi 50 minut, dokler se iz piščanca ne izloči večina maščobe in se skorjica zlato-rjavo, hrustljavo zapeče.

4Piščanca vzamemo iz pečice in pustimo pet minut stati, nato ga postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite