Irski golaž

Znam svetuje

Golaž s pivom in kavo.

Sestavine

  • 400 g mesa za golaž
  • 2 mali čebuli
  • 3 stroki česna
  • 1,5 žlice moke
  • 10 cm dolg konec pora
  • 2 korenja
  • manjši kos zelene (gomolj)
  • 1 peteršilj (gomolj)
  • 1 dl prave kuhane kave brez usedline
  • 2 dl piva (temno boljše, lahko svetlo)
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 2 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • sol

Priprava

1Meso, narezano na kocke, najprej podušimo 30 minut v pokriti posodi, primerni za kuhanje brez dodane maščobe. Če te posode nimamo, popražimo meso na olju.

2Po 30 minutah na zmerni temperaturi mesu dodamo narezano čebulo in česen, popražimo 10 minut, dodamo moko, dobro premešamo, da ne ostanejo grudice in zalijemo s pivom. Dobro premešajmo in dodamo še kavo, juho in paradižnikovo mezgo. Posolimo in kuhamo na zmerni temperaturi uro in pol.

3Če se nam med tem časom zazdi, da je omaka pregosta, dolijemo tekočino. Na koncu kuhanja dodamo še narezano zelenjavo, torej por, korenje, peteršilj, zeleno in kuhamo še vsaj pol ure. S tako dolgotrajnim kuhanjem bomo dobili mehko, nežno meso in povsem povezane okuse.

4Okus tega golaža je božanski, tudi osebe, ki ne maramo piva, smo navdušene. Niti kava niti pivo se ne opazita, vendar dasta posebno noto jedi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite