Paradižnikova juha z rižem

Znam svetuje

Odlična juha, ki nas tudi nasiti.

Sestavine

  • 10 dag dolgozrnatega riža
  • 800 g paradižnika v kosih
  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 vejice kopra
  • sol
  • poper

Postopek

1Pred kuhanjem riž temeljito operemo. Nato ga dobro odcedimo in skuhamo.

2Paradižnike odlijemo in na dobro sesekljamo. Čebulo olupimo, operemo in sesekljamo ter jo počasi popražimo. Na čebulo stresemo paradižnik in vse skupaj dušimo 10 minut.

3Prilijemo pet decilitrov vode, po okusu začinimo s poprom in soljo, nato pa juho zavremo ter kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.

4Juho s paličnim mešalnikom zmešamo in še enkrat na hitro zavremo. Koper temeljito operemo, osušimo in prihranimo za dekoracijo.

5Ko je juha pripravljena, jo postrežemo v ogretih globokih krožnikih. V juho dodamo še kuhan riž in jo okrasimo z vejico kopra. Pripravljeno juho postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite