Korenčkova juha z ingverjem

Znam svetuje

Korenčkova juha z ingverjem je enostavna in okusna, tako bi lahko opisali to juho.

Sestavine

  • 1 kg korenja
  • 2 žlici nastrganega ingverja
  • 2 žlici masla
  • 2 drobno nasekljani čebuli
  • olupek ene neškropljene pomaranče
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlička soli
  • Nekaj  vejic svežega peteršilja za okras

Postopek

1Korenček dobro ostrgamo in narežemo na majhne kocke. V večjem loncu razpustimo maslo, na njem najprej dve minuti pražimo čebulo, nato dodamo še korenček in sol, ob stalnem mešanju nadaljujemo s praženjem še 8 minut.

2Zalijemo z jušno osnovo, dodamo ingver in pomarančne olupke brez belega dela, da nam juha ne zagreni.

3Kuhamo toliko časa, da se korenje zmehča, približno 20 minut. Iz juhe poberemo pomarančne olupke in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo. Da dobimo lepo, kremno juho.

4Razdelimo na krožnike in okrasimo s svežim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite