Pripravite se na okusno popotovanje s tradicionalno golaževo juho! Čeprav je golaž običajno glavna jed v krožniku, danes vam predstavljamo izjemno okusno različico – golaževo juho.
Ta srčna juha združuje bogastvo okusov tradicionalnega golaža s toplino in udobjem, ki ju nudijo juhe. Dišeč vonj paprike, sočno meso in bogata omaka se popolno ujemajo s svežim zelenjavnim dodatkom, ustvarjajoč popolno ravnotežje med okusom in hranilno vrednostjo.
Sestavine za golaževo juho
- 30 dag govedine
- 1/2 kg krompirja
- 8 dag maščobe
- 20 dag čebule
- 1 strok česna
- ščep kumine
- ščep majarona
- 1 jušna žlica paradižnikove mezge
- 1 jušna žlica sladke paprike
- 3 jušne žlice vina
Postopek
1Na maščobi pražimo drobno narezano čebulo in še preden zarumeni, dodamo na drobne košče narezano meso, posolimo in nekaj minut pražimo. Nato dodamo česen, ki smo ga sesekljali skupaj s kumino, majaronom in mezgo.
2Ko se tudi to nekoliko popraži, dodamo še sladko papriko, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler ni meso na pol mehko.
3Potem dodamo na drobne kocke narezan krompir in kuhamo 20 minut.
4Juho po potrebi zgostimo z žličko podmeta in jo okisamo z vinom. Še boljša pa bo, če ji na koncu dodamo žlico kisle smetane.