Domači liker iz žižol je dragocen, dišeč napitek, ki združuje sončno toplino poznega poletja in sladkobnost mediteranskega sadja. Zrele žižole se sčasoma prepojijo z...
Žižole v žganju so običajno namočene v tropinovcu ter v majhnih količinah zdravilo zoper nespečnost in prebavne motnje.
Žižole v žganju in njihov okus
Plodovi...
Marmelada iz žižol je prava jesenska poslastica, ki združuje nežno sladkost zrelih žižol, svežino limone in toplino cimeta. Po okusu spominja na jabolčno marmelado,...
Čaj iz žižol se priporoča proti nespečnosti in tesnobi, spodbuja prebavo in preprečuje zaprtje, pomaga uravnavati krvni tlak, pomaga pri težavah z želodcem in...
Žižola je drevo, ki izhaja iz severne Kitajske, poznamo tudi pod imenom žižula, navadni čičimak ali kitajski datelj, medtem ko se ponaša z znanstvenim...