Mesne jedi
Kaneloni s kuhanim pršutom in sirom
Kaneloni s kuhanim pršutom in sirom so prava italijanska poslastica. Okus bi lahko opisali kot bogat, srčen in poln različnih okusov. Tukaj je nekaj ključnih...
Sladice in sadje
Zavitek s skuto in z malinami
Maša -
Ko v ustih zaigra sladko-kisla serenada. Sestavine 1 zavitek kupljenega listnatega testa, razvaljanega na peki papir250 g skute3 žlice kisle smetane125 g svežih malin2 jajci25 g...
Sladice in sadje
Orehovo skutine kocke
Pecivo resda zahteva malo več časa in dela, je pa odličnega okusa in ostane dolgo sveže. Sestavine za orehovo skutine kocke Testo 200 g mletih orehov 200 g...
Priloge
Krompirjevi svaljki s skuto
Krompirjevi svaljki s skuto so lahko priloga k mesnim jedem, lahko jih prelijemo z različnimi omakami za testenine ali pa postrežemo z na maslu...
Sladice in sadje
Tadejina torta
Alenka -
Ko nam je predstavila ta recept, je Tadeja rekla, da je to pecivo za gospodinje, ki so rade "na komot". Od takrat smo to...
Sladice in sadje
Skutino pecivo z jabolki
Pecivo s skuto in z jabolkami boste hitro pripravili, imamo pa občutek, da bo še hitreje izginilo, ker tako sočne in okusne sladice že...
Zelenjavne jedi
Špargljeva krostata z mlado čebulo
Špargljeva krostata z mlado čebulo je hitro pripravljena krostata s skuto in šparglji ter obogatena z mlado čebulo. Enostaven vegetarijanski recept z nežnim okusom....
Sladice in sadje
Hitro enostavno skutino pecivo (brez tehtanja)
Sestavine te preproste skutine sladice odmerimo kar z žlicami. Hitro, enostavno, dobro. Skutino pecivo, ki bo zadovoljilo še tako zahtevne sladokusce. Sestavine za hitro enostavno...
Sladice in sadje
Skutine palačinke iz pečice
Palačinke s skuto iz pečice so prava poslastica in jih običajno naredimo za posebne priložnosti. Sestavine Testo 500 ml mleka100 ml mineralne vode3 jajca300 g ostre moke2...
Sladice in sadje
Prleška gibanica
Kot tradicionalna lokalna jed si prleška gibanica zasluži svoj praznik ter večjo prepoznavnost tako v lokalni skupnosti kot tudi širše. Priprava prleške gibanice, katere...