Ozimnica
Sušenje paradižnikov
Pomodori secchi ali sušeni paradižniki prihajajo z juga Italije, kjer jih sušijo na soncu. Uporabimo jih lahko v omakah za testenine, na obloženih kruhkih,...
Ozimnica
Vloženi posušeni pelati z baziliko, s črnimi oljkami in feta sirom
Za slajšo zimo poskrbimo že poleti z zalogo posušenih pelatov - češnjevci za sušenje niso ravno primerni, saj imajo preveč semen. Sestavine 1 kg posušenih pelatovgroba...
Testenine in rižote
Peresniki s pekočo paradižnikovo omako – penne all’arrabbiata
Arrabbiata je še ena enostavna italijanska omaka, tipična predvsem v Rimu, razširjene pa po celotni deželi Lazio. Beseda arrabbiata (iz besede arrabbiare) bi v...
Testenine in rižote
Špageti amatriciana – Spaghetti all’amatriciana
L’amatriciana ali ‘matriciana je omaka za testenine, v tradicionalnem receptu za špagete, pripravljena pa je iz svežih paradižnikov (San Marzano), trdega ovčjega sira (pecorino)...