Škampi na buzaro

Znam svetuje

Odlična jed, če je le pripravljena pravilno.

Sestavine

  • 1,5 kg škampov
  • 1 dl oljčnega olja
  • 4 stroki sesekljanega česna
  • 2 žlici drobno sesekljane čebule
  • 2 dl belega vina
  • 3 dl juhe iz kocke
  • 400 g paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobtin
  • petršilj

Priprava

1V zajetno kozico damo olje in na njem popražimo čebulo. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, stresemo zraven oprane cele škampe. Med mešanjem vse skupaj malo pokuhamo.

2Prilijemo belo vino in juho, osolimo, popopramo, dodamo še paradižnik in peteršilj in vse dobro premešamo. Posodo pokrijemo in dušimo 13 minut na zmernem ognju.

3Zadnjih 5 minut kuhanja buzaro potresemo z drobtinami, da se omaka malo zgosti. Jed lahko pripravimo tudi brez paradižnika, kar potem sicer ni buzara, je pa vseeno okusna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite