Testenine s šparglji, pršutom in z gobicami, ko se pomešajo okusi špargljev, pršuta in gobic s kremno smetanovo omako, vam bodo zaploskali še tako izbirčni jedci.
Sestavine za testenine s šparglji, pršutom in z gobicami
- 400 g testenin
- 150 g pršuta
- 300 g špargljev
- 300 g gob
- 3 šalotke
- 3 stroke česna
- 2 dl smetane za kuhanje
- 100 g sira – edamec
- 50 g parmezana
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Olupimo in nasekljamo česen. Špargljem odlomimo olesenele dele in jih narežemo na 2 cm dolge palčke. Vršičke damo posebej. Pršut narežemo na koščke. Gobice očistimo in narežemo na manjše kose.
2Na oljčnem olju najprej popražimo šalotko, ki smo jo malo posolili, dodamo koščke pršuta in česen, ko ta zadiši, pa še šparglje brez vršičkov in gobice. Dušimo nekje 10 minut, da se šparglji malo zmehčajo.
3Medtem naribamo obe vrsti sira, zmešamo s smetano za kuhanje, dodamo poper in mešanico prelijemo čez šparglje.
4Dodamo še vršičke in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se sir lepo stopi in okusi prepojijo. Omako prelijemo čez testenine, ki smo jih skuhali al dente v osoljenem kropu. Jed lahko pripravimo iz gojenih ali divjih špargljev. Z divjimi bo seveda boljša.