Golobice za predjed

Znam svetuje

Hladne golobice so odliฤna predjed. Velikokrat se spraลกujemo kaj ponuditi, da je posebno, okusno in ne preveฤ nasitno, saj glavna jed ลกele prihaja. Sezona golobic je na vrhuncu, izkoristimo jo!

Sestavine za golobice za predjed

  • 1/2 kilograma golobic
  • 1 limona
  • 2 stroka ฤesna
  • sol
  • poper v zrnju
  • lovorov list
  • peterลกilj
  • origano
  • oljฤno olje

Postopek

1V kozici zavremo vodo in dodamo ลพlico limoninega soka. Golobice oฤistimo in jim odstranimo bet. V kropu 2 do 3 minute klobuke gob blanลกiramo, nato jih odcedimo in ohladimo.

2Peterลกilj drobno nasekljamo, da ga bo za eno ลพlico. ฤŒesen dobro pretlaฤimo in oboje damo v kozico v katero smo dali 4 ลพlice olja, sok polovice limone, sol, poper, lovor ter ลกฤep origana. Na hitro prepraลพimo.

3Gobe damo v posodo, da imajo listiฤe obrnjene navzdol in jih prelijemo z vroฤo marinado. Pustimo, da se vse skupaj ohladi, nato pa posodo pokrijemo s folijo in vsaj 12 ur pustimo v hladilniku. Gobe vmes obrnemo in jih z ลพliฤko polijemo z marinado.

4Golobice lahko postreลพemo v solati ali same. ฤŒe so veฤje, jih razpolovimo in zloลพimo na kroลพnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite