Hladne golobice so odliฤna predjed. Velikokrat se spraลกujemo kaj ponuditi, da je posebno, okusno in ne preveฤ nasitno, saj glavna jed ลกele prihaja. Sezona golobic je na vrhuncu, izkoristimo jo!
Sestavine za golobice za predjed
- 1/2 kilograma golobic
- 1 limona
- 2 stroka ฤesna
- sol
- poper v zrnju
- lovorov list
- peterลกilj
- origano
- oljฤno olje
Postopek
1V kozici zavremo vodo in dodamo ลพlico limoninega soka. Golobice oฤistimo in jim odstranimo bet. V kropu 2 do 3 minute klobuke gob blanลกiramo, nato jih odcedimo in ohladimo.
2Peterลกilj drobno nasekljamo, da ga bo za eno ลพlico. ฤesen dobro pretlaฤimo in oboje damo v kozico v katero smo dali 4 ลพlice olja, sok polovice limone, sol, poper, lovor ter ลกฤep origana. Na hitro prepraลพimo.
3Gobe damo v posodo, da imajo listiฤe obrnjene navzdol in jih prelijemo z vroฤo marinado. Pustimo, da se vse skupaj ohladi, nato pa posodo pokrijemo s folijo in vsaj 12 ur pustimo v hladilniku. Gobe vmes obrnemo in jih z ลพliฤko polijemo z marinado.
4Golobice lahko postreลพemo v solati ali same. ฤe so veฤje, jih razpolovimo in zloลพimo na kroลพnik.