Testenine z lososom in rukolo so jed, ki bo osvojila srca tistih, ki še niso čisto navdušeni nad lososom. Enostavno je pripravljen in izredno okusen ter ne bo obtežil vašega trebuščka. Poleg tega je koristnih lastnosti lososa toliko, da jih tukaj ne bi mogli vseh našteti. Razlogov za pripravo tega recepta je torej veliko, gotovo nam boste hvaležni zanj.
Sestavine za 4 osebe
- 175 testenin po želji
- sol in poper po želji
- 250 g divjega lososa
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica masla
- 1 šalotka
- 200 ml sladke smetane
- 1 šopek rukole
- 50 g parmezana
- pest sušenih paradižnikov
Postopek
1Testenine kuhamo po navodilih na embalaži.
2File divjega lososa operemo, popivnamo s papirnatim prtičkom, nato ga narežemo na tanke trakove. Začinimo ga s soljo, poprom in limoninim sokom.
3V ponvi raztopimo maslo. Šalotko sesekljamo in popražimo na maslu. Testenine odcedimo in jih pretresemo na čebulo. Prilijemo smetano, nato dodamo na trakove narezanega lososa. Počasi kuhamo še 5 minut na šibkem ognju. Začinimo s soljo in poprom.
4Rukolo očistimo, operemo, osušimo v centrifugi za solato. Parmezan grobo naribamo. Pripravljene testenine položimo na krožnike ter jih okrasimo z rukolo in parmezanom. Nanje potresemo še sušene paradižnike.