Lazanja z bučkami in mesom

Znam svetuje

Lazanja z bučkami in mesom je odlična poletna jed, ki jo lahko uživamo tudi dan pozneje.

Sestavine

  • 2 bučki
  • zavitek testenin za lazanjo
  • 1/2 kg mletega mesa
  • olje za pečenje
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 paradižnik
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • začimbe
  • 100 g sira

Postopek

1Bučke olupimo in jih narežemo po dolgem. Posolimo in popramo po okusu in jih popečemo na malo olja.

2V ponvi popečemo čebulo, dodamo mleto meso in popražimo. Dodamo sol, poper in začimbe po okusu. Narežemo paradižnik in ga dodamo mesu, proti koncu še papriko in česen.

3Na dno pekača položimo testenine, obložimo jih z mesom ter na meso položimo rezine popečenih bučk. Sledi plast testenin, mesa in bučk, dokler nam vsega ne zmanjka. Na koncu kot zadnjo plast dodamo nariban sir.

4Pečemo na 180 stopinj Celzija, dokler se sir ne obarva zlato-rjavo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite