Balkanski lonec

Znam svetuje

Balkanski lonec, ko ovฤetino zdruลพimo z zelenjavo.

Sestavine

  • 1 kg ovฤetine
  • 4 paprike babura
  • 0,5 kg ฤebule
  • 5 strokov ฤesna
  • 0,8 kg krompirja
  • 0,8 kg sveลพega zelja
  • 3 lovorjevi listi
  • ลกopek peterลกilja
  • kumina
  • sol
  • poper
  • olje
  • 20 g moke
  • 2 dl jogurta

Postopek

1Oprano in obrisano meso razreลพemo na kocke. Papriko operemo, obriลกemo in zreลพemo na rezance. Olupimo in operemo krompir ter ga zreลพemo na kocke. Oprano zelje razreลพemo tudi na rezance. ฤŒebulo in ฤesen drobno sesekljamo.

2V lonec vlijemo malo olja in vanj izmeniฤno zlagamo plasti mesa in zelenjave. Vsako plast posolimo, popopramo, potresemo s sesekljanim peterลกiljem in zdrobljenimi lovorjevimi listi ter kumino. Na koncu zalijemo z vodo, da prekrijemo sestavine, in pokrijemo.

3Kuhamo toliko ฤasa, dokler se jed ne zmehฤa. Pred koncem kuhanja dodamo umeลกano moko in jogurt ter kuhamo ลกe 15 minut. Med kuhanjem lonec veฤkrat pretresemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite