Balkanski lonec, ko ovčetino združimo z zelenjavo.
Sestavine
- 1 kg ovčetine
- 4 paprike babura
- 0,5 kg čebule
- 5 strokov česna
- 0,8 kg krompirja
- 0,8 kg svežega zelja
- 3 lovorjevi listi
- šopek peteršilja
- kumina
- sol
- poper
- olje
- 20 g moke
- 2 dl jogurta
Postopek
1Oprano in obrisano meso razrežemo na kocke. Papriko operemo, obrišemo in zrežemo na rezance. Olupimo in operemo krompir ter ga zrežemo na kocke. Oprano zelje razrežemo tudi na rezance. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
2V lonec vlijemo malo olja in vanj izmenično zlagamo plasti mesa in zelenjave. Vsako plast posolimo, popopramo, potresemo s sesekljanim peteršiljem in zdrobljenimi lovorjevimi listi ter kumino. Na koncu zalijemo z vodo, da prekrijemo sestavine, in pokrijemo.
3Kuhamo toliko časa, dokler se jed ne zmehča. Pred koncem kuhanja dodamo umešano moko in jogurt ter kuhamo še 15 minut. Med kuhanjem lonec večkrat pretresemo.