Polnozrnat kruh

Znam svetuje

Odličen domač polnozrnat kruh.

Sestavine

  • 400 g polnozrnate pšenične moke
  • 100 g polbele pšenične moke (tip 850)
  • 10 g soli
  • 5 g sladkorja
  • 15 g kvasa
  • 4 dl vode

Postopek

1Obe vrsti moke presejemo v skledo, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sol in sladkor. Postopoma prilivamo vodo in zamesimo gladko in enovito testo. Pustimo ga na pomokani delovni površini pri sobni temperaturi, da počiva 10 minut.

2Nato testo premesimo in po želji pustimo v enem kosu ali ga razdelimo na pol. Oblikujemo ga v hlebček ali štruco.

3Pripravimo košarico za vzhajanje kruha in jo pomokamo. Vanjo damo oblikovano testo. Pustimo ga vzhajati, dokler ne naraste za polovico.

4Vzhajano testo iz košarice prekucnemo na pekač in ga po površini zarežemo.

5Polnozrnati kruh pečemo 35 minut pri 240°C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite