Najboljša je juha iz stare kokoši. Tako vsaj pravijo.
Sestavine
- 1/2 kg kokošjega (piščančjega) mesa s kostmi
- 2 manjši kosti
- sol
- lovorov list
- manjša čebula
- strok česna
- steblo zelene
- 2 lista zelja
- 3 korenčki
- manjši paradižnik
- manjši por
- kos kolerabe
- šopek peteršilja
Priprava
1Meso operemo pod hladno vodo. Skupaj s kostmi ga damo v lonec, dodamo čajno žličko in pol soli ter zalijemo s približno dvema litroma hladne vode.
2Ko zavre, vodo odlijemo, očistimo peno in nato ponovimo zalivanje z vodo. Zatem dodamo oprano in očiščeno zelenjavo ter začimbe.
3Na majhnem ognju naj juha vre vsaj eno uro. Ko je kuhana, jo dobro precedimo, zelenjavo spasiramo in jo vrnemo v juho, nato pa vkuhamo zakuho po želji.