Kremne testenine s pečeno cvetačo

Znam svetuje

Odlične kremaste testenine, ki se jih ne boste naveličali.

Sestavine

  • 200 g testenin
  • 250 g cvetače
  • 4 stroki česna
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • parmezan
  • 100 g kremnega sira
  • 1 dcl mleka

Postopek

1Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke. Razporedimo jo po pladnju, obloženem s peki papirjem, solimo in prelijemo z oljčnim oljem. K cvetači dodamo neolupljene stroke česna in pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200°C približno 20 minut, oziroma toliko časa, da se cvetača zmehča in rjavkasto obarva.

2Ko je cvetača pečena, jo pretresemo v posodo z višjim robom, česen olupimo in ga dodamo k cvetači. Dodamo kremni sir in mleko ter s paličnim mešalnikom vse zmiksamo v gladko zmes.

3Testenine kuhamo v slani vodi 2 minuti manj, kot piše na embalaži. Omako iz cvetače damo v ponev, dodamo testenine in zajemalko vode, v kateri so se kuhale. Premešamo, dodamo parmezan in poper in na nizkem ognju kuhamo še preostali dve minuti. Mešamo in vodo od testenin dodajamo postopoma in po potrebi, da nastane kremasta omaka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite