Kosilo, ki ga pripravimo v pol urice, nam bo teknilo še posebej, če imamo radi piščanca in kuskus. Kuskus je pravzaprav vrsta testenin, ki sam po sebi nima izrazitega okusa, pričaramo pa ga z dodatki.
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 250 g kuskusa
- 1 večja čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 manjši pekoč čili – neobvezno
- 1 dl belega vina
- 6 dl vroče jušne osnove
- sol, poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica masla
- nekaj listkov sveže bazilike
Priprava
1Piščančje prsi operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo jih na manjše koščke in z obeh strani malo posolimo in popopramo.
2V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popečemo meso z vseh strani. Vzamemo ga iz ponve in shranimo na toplem.
3Na istem olju pocvremo drobno nasekljano čebulo. Ko se razpusti, dodamo še nasekljan česen, čez minuto pa še peteršilj.
4Paprikam očistimo semena in jih narežemo na majhne koščke, čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Oboje dodamo k čebuli in pražimo nekaj minut.
5V ponev vrnemo popečeno meso, zalijemo z belim vinom, z leseno kuhalnico podrgnemo po dnu ponve in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine. Posolimo, popopramo, stresemo kuskus in primešamo žlico masla.
6Zalijemo še z vročo jušno osnovo – mora je biti dovolj, da je kuskus popolnoma pokrit, a ne preveč, nakar dobro premešamo in odstavimo z ognja. Pustimo, da počiva, saj kuskus potrebuje približno 10 minut, da nabrekne. Premešamo, damo na krožnike in okrasimo s svežo baziliko.