Testenine s tunino omako so preprosta, a okusna jed, ki nam hitro potolaži lakoto. Izberimo dobro tuno v konzervi in dobro belo vino, omako pa obogatimo s čebulo in paradižnikom ter zanimivimi začimbami. Brez strahu, tuna, začinjena z gorčico ne more biti slaba.
Sestavine za testenine s tunino omako
- 2 pločevinki tune
- 1 velika čebula
- 500 ml pasiranega paradižnika
- 1 dcl belega vina
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica gorčice
- česen po želji
- sol, poper, zelenjava, origano, nariban sir
- 50 dag testenin
Postopek
1Na majhnem ognju na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko pozlati, dodamo pasiran paradižnik, nato pa sladkor, česen, vino in gorčico ter pustimo, da tekočina malo prevre. Dodamo odcejene koščke tune in začinimo z zelenjavo in poprom.
2Medtem ko se omaka kuha, skuhamo testenine in pazimo, da se ne razkuhajo. Odcedimo jih in postrežemo z omako ter po želji tudi s parmezanom.