Špageti z bučo in slanino

Znam svetuje

Buča vsebuje malo kalorij, zato pa kar nekaj vitamina A, kalija in mineralnih soli. Je lahko prebavljiva in vsestranska zelenjava, ki jo lahko uporabimo tako v sladkih kot v slanih jedeh. Poskusite testenine z bučo.  

Sestavine

  • 500 g na kocke narezane buče
  • 350 g špagetov
  • 100 g narezane slanine
  • 1 šalotka
  • 2 dl suhega belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 1 vejica svežega peteršilja ali timijana
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Na štedilnik pristavimo lonec z vodo, ki jo posolimo, da bomo skuhali špagete. Skuhamo jih po navodilih z embalaže al dente.

2Bučo olupimo, očistimo semena in narežemo na majhne kocke. V večji ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano šalotko in jo pražimo, da postekleni.

3Dodamo narezano buči in slanino, na močnem ognju pražimo nekaj minut, da se malo zapečeta. Posolimo in popopramo, prilijemo vino in nekoliko znižamo temperaturo. Dušimo, dokler se buča ne zmehča, kar traja približno 10 minut. Ponev odstavimo z ognja in primešamo maslo.

4Medtem so špageti že kuhani, dobro jih odcedimo in stresemo v ponev, premešamo in takoj postrežemo. Če se nam zdijo testenine presuhe (omaka mora biti kremna), dodamo še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale. Na krožniku jih še potresemo s parmezanom in svežimi zelišči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite