Cezarjeva solata

Znam svetuje

V poletnih dnevih nam bolj kot tople prijajo hladne jedi. Ena takลกnih je okusna in nasitna Cezarjeva solata.

Sestavine za Cezarjevo solato

  • 3 kosi kruha
  • 0,5 dl oljฤnega olja
  • 1 piลกฤanฤje prsi
  • sol in poper
  • 60 g na listiฤe narezanega parmezana
  • 350 g zelene solate โ€“ hrustljavi del

Preliv

  • 60 ml limoninega soka
  • 60 ml majoneze
  • 30 g sveลพe naribanega parmezana
  • 2 slana fileja
  • 2 stroka sesekljanega ฤesna

Postopek

1Piลกฤanฤje prsi operemo in nareลพemo na rezine. V ponvi segrejemo 4 ลพlice oljฤnega olja in na njem pocvremo narezano meso. Zaฤinimo s soljo in poprom in odstavimo z ognja.

2Kruhove rezine nareลพemo na 2 cm velike kocke, peฤico segrejemo na 190ยฐC in pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Kruhove kocke pokapljamo z oljฤnim oljem in malo popopramo, dobro premeลกamo ter peฤemo 14-15 minut do zlato-rjave barve. Vmes jih nekajkrat premeลกamo. Vzamemo jih iz peฤice in ohladimo.

3Pripravimo ลกe preliv. V meลกalnik damo limonin sok, majonezo, nariban parmezan, grobo narezane slane filete in nasekljan ฤesen. Meลกamo toliko ฤasa, da dobimo gladek, kremast preliv.

4Zeleno solato operemo in natrgamo na manjลกe kose, razporedimo jo na dno kroลพnika. Dodamo peฤene piลกฤanฤje rezine, kruhove kocke, parmezan, narezan na tanke listiฤe in prelijemo s prelivom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite