V poletnih dnevih nam bolj kot tople prijajo hladne jedi. Ena takลกnih je okusna in nasitna Cezarjeva solata.
Sestavine za Cezarjevo solato
- 3 kosi kruha
- 0,5 dl oljฤnega olja
- 1 piลกฤanฤje prsi
- sol in poper
- 60 g na listiฤe narezanega parmezana
- 350 g zelene solate โ hrustljavi del
Preliv
- 60 ml limoninega soka
- 60 ml majoneze
- 30 g sveลพe naribanega parmezana
- 2 slana fileja
- 2 stroka sesekljanega ฤesna
Postopek
1Piลกฤanฤje prsi operemo in nareลพemo na rezine. V ponvi segrejemo 4 ลพlice oljฤnega olja in na njem pocvremo narezano meso. Zaฤinimo s soljo in poprom in odstavimo z ognja.
2Kruhove rezine nareลพemo na 2 cm velike kocke, peฤico segrejemo na 190ยฐC in pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Kruhove kocke pokapljamo z oljฤnim oljem in malo popopramo, dobro premeลกamo ter peฤemo 14-15 minut do zlato-rjave barve. Vmes jih nekajkrat premeลกamo. Vzamemo jih iz peฤice in ohladimo.
3Pripravimo ลกe preliv. V meลกalnik damo limonin sok, majonezo, nariban parmezan, grobo narezane slane filete in nasekljan ฤesen. Meลกamo toliko ฤasa, da dobimo gladek, kremast preliv.
4Zeleno solato operemo in natrgamo na manjลกe kose, razporedimo jo na dno kroลพnika. Dodamo peฤene piลกฤanฤje rezine, kruhove kocke, parmezan, narezan na tanke listiฤe in prelijemo s prelivom.