V poletnih dnevih nam bolj kot tople prijajo hladne jedi. Ena takšnih je okusna in nasitna Cezarjeva solata.
Sestavine za Cezarjevo solato
- 3 kosi kruha
- 0,5 dl oljčnega olja
- 1 piščančje prsi
- sol in poper
- 60 g na lističe narezanega parmezana
- 350 g zelene solate – hrustljavi del
Preliv
- 60 ml limoninega soka
- 60 ml majoneze
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 2 slana fileja
- 2 stroka sesekljanega česna
Postopek
1Piščančje prsi operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo 4 žlice oljčnega olja in na njem pocvremo narezano meso. Začinimo s soljo in poprom in odstavimo z ognja.
2Kruhove rezine narežemo na 2 cm velike kocke, pečico segrejemo na 190°C in pekač obložimo s peki papirjem. Kruhove kocke pokapljamo z oljčnim oljem in malo popopramo, dobro premešamo ter pečemo 14-15 minut do zlato-rjave barve. Vmes jih nekajkrat premešamo. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo.
3Pripravimo še preliv. V mešalnik damo limonin sok, majonezo, nariban parmezan, grobo narezane slane filete in nasekljan česen. Mešamo toliko časa, da dobimo gladek, kremast preliv.
4Zeleno solato operemo in natrgamo na manjše kose, razporedimo jo na dno krožnika. Dodamo pečene piščančje rezine, kruhove kocke, parmezan, narezan na tanke lističe in prelijemo s prelivom.