Anin krompir

Znam svetuje

Iščete recept za dobro prilogo v prazničnem času, tale krompir z maslom bo navdušil tako vas, kot vaše goste.

Sestavine za Anin krompir

  • 750 g krompirja
  • 100 g masla
  • 2 stroka česna
  • sol

Postopek

1Krompir olupimo in narežemo na 2-3 mm debele rezine. Rezine krompirja damo v veliko skledo z mrzlo vodo in pustimo namakati 20 minut. Zamenjamo vodo in namakamo še 10 minut, s tem bomo iz krompirja odstranili nekaj škroba.

2Pečici predgrejemo na 190°C, pekač obložimo s peki papirjem.

3Maslo damo v ponev, ga stopimo in primešamo zdrobljen česen. Ko česen zadiši, maslo umaknemo z ognja.

4Krompir dobro odcedimo in posušimo s papirnatimi brisačkami. Peki papir namastimo z maslom v katerem smo pocvrli česen. Nanj polagamo rezine krompirja tako, da se malo prekrivajo, izdatno namažemo z maslom in nadaljujemo z drugo plastjo, toliko časa, dokler ne porabimo vsega krompirja. 

5Pečemo 45 minut, dokler ni v sredini mehek, na vrhu pa  zlato rjave barve.

Nasvet

Med plasti lahko dodajamo različna sveža zelišča, posebej dober je s timijanom, baziliko ali rožmarinom. Za vse ljubitelje pekoče hrane, pa po plasteh potresite še čili v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite