Iščete recept za dobro prilogo v prazničnem času, tale krompir z maslom bo navdušil tako vas, kot vaše goste.
Sestavine za Anin krompir
- 750 g krompirja
- 100 g masla
- 2 stroka česna
- sol
Postopek
1Krompir olupimo in narežemo na 2-3 mm debele rezine. Rezine krompirja damo v veliko skledo z mrzlo vodo in pustimo namakati 20 minut. Zamenjamo vodo in namakamo še 10 minut, s tem bomo iz krompirja odstranili nekaj škroba.
2Pečici predgrejemo na 190°C, pekač obložimo s peki papirjem.
3Maslo damo v ponev, ga stopimo in primešamo zdrobljen česen. Ko česen zadiši, maslo umaknemo z ognja.
4Krompir dobro odcedimo in posušimo s papirnatimi brisačkami. Peki papir namastimo z maslom v katerem smo pocvrli česen. Nanj polagamo rezine krompirja tako, da se malo prekrivajo, izdatno namažemo z maslom in nadaljujemo z drugo plastjo, toliko časa, dokler ne porabimo vsega krompirja.
5Pečemo 45 minut, dokler ni v sredini mehek, na vrhu pa zlato rjave barve.
Nasvet
Med plasti lahko dodajamo različna sveža zelišča, posebej dober je s timijanom, baziliko ali rožmarinom. Za vse ljubitelje pekoče hrane, pa po plasteh potresite še čili v prahu.